Calçots amb salsa

Ingredients: Calçots

Tallar les arrels dels calçots.


Passar un filferro per la part baixa dels calçots.


Possar-los al foc fins que estiguin negres per fora.


Se'ls hi treu la part negra i pots afegir salsa. Bon profit!!!


Ingredients: per la salsa, 4 persones:

  • 50 grams d’avellanes torrades
  • 100 grams d’ametlles torrades
  • 200 cl. d’oli d’oliva arbequina
  • 4 o 5 tomàquets madurs
  • 1 cabeça d’alls
  • 4 nyores torrades
  • 4 branques de Julivert
  • Sal

Elaboració:

Primer de tot treiem les llavors de les nyores, posteriorment escalivem (a ser possible a la brasa, si no, ho podem fer al forn) els tomàquets, la cabeça d’alls i les nyores.
Un cop escalivats els citats productes, pelem els alls i els tomàquets. Els tomàquets els tallarem a quarts, per tal que no esquitxi massa quant els piquem en el morter. I esmicolarem les nyores.
En el monter primer posem sal (al gust), les avellanes i les atmelles, i ho piquet amb la mà de morter, nosaltres preferim que no quedi picat en excés a fi i efecte que es notin una mica els trocets de fruits secs quan la menjem.
Una vegada picats els fruits secs afegim les dents de l’ all previament pelades (també al gust, si no ens agrada massa picant, millor no afegir-ne molts), piquem les dents d’all, afegim les nyores esmicolades, els tomàquets i finament el julibert.
Quan estiguin barrejats tots els ingredients, anirem remenant amb la mà de morter (també podem fer servir una batedora) i afegim l’oli a poc a poc i que vagi lligant-se.
En el moment que trobem la textura correcta, la tastem i la rectifiquem de sal.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars